tirsdag 11. mars 2014

Velferdsteknologi et godt alternativ eller et supplement?

 
 

Velferdsteknologi.

På helsedirektoratet.no står det at Velferdsteknologi er først og fremst teknologisk assistanse, som skal understøtte og forsterke brukernes trygghet, sikkerhet, mobilitet, samt å muliggjøre økt fysisk og kulturell aktivitet. Velferdsteknologi skal styrke den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen, gi støtte til pårørende eller bidra til å forbedre tilgjengelighet, ressursutnyttelse og kvalitet på tjenestetilbudet.
 
Denne You-tube videoen kan sette igang noen tankeprosesser vedrørende dette.
Er dette løsningen på hvordan vi skal møte "eldrebølgen" eller kan det være et supplement?
Kan teknologi erstatte menneskelig varme og omsorg?
Er de som skal bruke denne teknologi i stand til det(mennesker med kognitiv svikt)(Eldre som har lite eraring i bruk av PC)?
Finnes det gode nok støttetjenester til brukerne? Opplæring og oppfølging?
 
 
 
 
 
 

Innovasjon:

Synes dette er spennende, og ser fram til erfaringer som gjøres i prosjektene som helsedirektoratet driver.
NOU 2011:11 Innovasjon i Omsorg er og et godt dokument som beskriver de utfordringer vi står overfor og de muligheter som finnes.
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Spennende og god video. Jeg skjønner dine betenkeligheter i forhold til kongitiv svikt og manglende digital erfaring/forståelse. Flere og flere av de som etter hvert blir eldre har brukt digitale verktøy i jobb og privat. For dem vil mye av det filmen viser kunne fungere.

    SvarSlett
  2. Så flott at du har fått på plass ei komplett bloggliste. Mangler du en? Sjekk mi liste.

    SvarSlett
  3. Vi går en spennende tid i møte når det gjelder bruk av digitale verktøy på mange områder. Og ja jeg er enig med deg, tror nok kompetansen vil bli bedre i årene fremover. Når det gjelder blogglista, så var det en som det ikke gikk å få lagt til. Husker ikke hvem :)

    SvarSlett